Thursday, 29 March 2012

Jika Wanita Cantik yg Anda Cari Itu Bukan Saya .

Ya,kalu perempuan sempurna yang dicari oleh lelaki yang bakal menjadi suami ku,maaf. Aku bukanlah seorang perempuan yang sempurna. Aku hanya insan biasa yang dahagakan bimbingan dari seorang lelaki yang mampu memimpin aku bersamanya ke syurgaMU . 

Sunday, 25 March 2012

Kisah Lawak haha

Kat sini myra nk kongsikan apa yg myra buat time xdak keja haha,apa lg kan, berada dalam talian la aka online , haha hari tuh tgah online tetiba ja jumpa kisah lawak la nie,bnyak kot kisah lawak , tgok kt sini http://koleksiceritalucu.com/ , tak tahu la kalu hampa dah baca lama dah n myra yang ketinggalan zaman -.-" haha, kalu baca kisah lawak kt sini gelak sampai keras perut2 keluaq air mata smua la . tuh ja yg myra nk kongsi hewhew , bubye :)

Antara kisah lawak yang ada . nie ja yg mampu copy jenoh la kalu nk copy semua -,-

Kisah ini adalah berkenaan Orang Sakit Mental di Hospital Bahagia Tanjung Rambutan.
 Ahmad telah menjalani rawatan hampir 5 tahun di Hospital Bahagia. Dan melalui pemeriksaan yang dijalankan menunjukkan Ahmad dah makin pulih.Dan Doktor buat keputusan untuk benarkan Ahmad pulang.Maka Ahmad dipanggil untuk pemeriksaan terakhir.
 “Ahmad saya nak tanya satu soalan sebelum saya benarkan Ahmad pulang. Kalau Ahmad jawab dengan baik saya benarkan Ahmad pulang..Kalau tidak Ahmad akan tunggu sini sedikit masa lagi” Terang Doktor pada Ahmad.
 “Baik Doktor,saya sedia menjawab” jawab Ahmad dengan tenang.
 Doktor mengambil lampu suluh dan menyalakannya..dan dihalakan ke dinding..(cahaya lampu tersebut berbentuk bulat di dinding bilik Doktor). 
 “Awak nampak cahaya tu” tanya Doktor
 “Nampak Doktor” jawab Ahmad tersenyum.
 “Awak panjat dan tangkap cahaya tu Ahmad” arah Doktor pada Ahmad.
 “Kat Dinding tu?” tanya Ahmad tersenyum.
 “Ye laaa” jawab Doktor.
 “Hi hi hi saya tak gila lah Doktor……tak nak lah saya buat..” jawab Ahmad
 “Mmmmm..Oklah Ahmad..awak dibebaskan hari ini…awak lulus ujian saya..” Kata Doktor berpuas hati.
 Ahmad pun keluar dengan begnya diiringi oleh pembantu kesihatan ke pintu pagar.
 “Tunggu tunggu Ahmad” Doktor memanggil Ahmad semula.
 “Kenapa Ahmad tak nak panjat dinding tu Ahmad?” tanya Doktor tu sebagai
soalan terakhir.
 “Hi hi hi…Doktor ingat saya bodoh ker Doktor…..kalau saya panjat…..saya pegang cahaya tu….Doktor tutup lampu suluh tu nanti..tentu saya akan terjatuh…” jawab Ahmad selamba
 “Hmmm..Ahmad duduk sini setahun lagi lah yer Ahmad” kata Doktor pada Ahmad.
 “Baik nya doktor…..” sukanya hati Ahmad.

Wednesday, 21 March 2012

Cinta Yg tak berapa nk sampai ^^

Kita belajar untuk melepaskan seseorang yang amat bermakna di dalam hidup kita perlahan².. Dengan kekuatan yang ada, kita masih lagi mampu tersenyum indah menutup kesedihan di hati.. Kita belajar untuk hidup keseorangan namun kesepian itu kadang² membuatkan kita kosong di dalam meniti hari.. Namun apa yang kita tahu, dia tetap pernah bertahta di hati walaupun kita sedang memaksa diri belajar melupakannya. yakinlah dengan janji Allah, dia telah menciptakan seorang yang terbaik untuk kita. maka, bersabarlah menunggu jodohmu sahabat. :) kita semua semestinya pernah memelalui atau sedang menghadapi saat ini. myra pon sama ^^ berdoa la kepada yang masa esa agar suatu hari nanti kita dijodohkan dengan insan yang mencintai MU melebihi cintanya kepada ku. insan yang mampu memimpin ku bergandingan bersamanya menuju ke syurga MU ya ALLAh.

<3 entry nih untuk sahabat yang myra sayangi :)




zzZZzz ! tengok la Blog Saya ! haha

salam ! waa .. terujanya nk tulis entry nih .
taadaa ! tgok la blog myra yg bru lepas maintanance nih . walaupon masih buruk tp myra puas hati jgk la selepas bersusah payah memerah keringat untuk hasilkan blog . bg blogger2 yg memang sedia hebat tu mang xdak kesan la bg dorang . tp bagi myra . waaa! awsemm hehehe ( terpuji blog sendiri pulak..aduss ) . btw nmpak serabut kan ? xpala , nanti-nanti la myra buat maintainance lain . hiihihi , so bagi blogger2 yg da expert and banyak experience pasal blog nih kongsi2 la ilmu dgn myra naa. . blog nie myra jadikan tempat myra luahkan isi hati dan tempat kita berkongsi ilmu . harap sgt blog nih akan bermanfaat untuk kita semua ! :) bubye . nk sambung kerja . bos da jeling2 :D

Tuesday, 20 March 2012

Hello syg semua :)

Grr~ ~
actually tak tahu nak post pasal apa . tp tangan nie gatal ja nk menaip. :D
ok . let me introduce about myself   , nama saya nur fatin 'amirah zakaria ( eceh ! formal tahap gaban ) haha
boleh call me fatin , myra , atau apa-apa saja yg buat korang selesa . eden jenis yg xkesah , tp jgn pagil yg tak elok pulak haha  still study lg . but now tgah practikal . muda lg yaa bru 20 ! haha tak tahu la nk cerita about what . xdak yang menarik pon . haa btw myra ada something nk share . do you know matluthfi ?? myra suka sgt tgok vidoe2 dia . kalu time sedih then tengok dia boleh lupa ooo segala masalah hahaha . .


cuteness overload kan ? haha



Monday, 19 March 2012